Thuis bevallen!


Toen ik ontdekte dat ik voor de 2e keer zwanger was , had ik al snel weer de hoop om thuis te bevallen.

Helaas is dat bij mijn eerste bevalling van ons zoontje Luuk niet gelukt. Maar nu dus  een 2e kans.

Toen tijdens controles en echo’s bleek dat het kindje in een stuit lag was ik toch wel teleurgesteld.. Ik zag mijn kans op thuisbevalling alweer aan mijn neus voorbijgaan. Gelukkig bleek bij een extra echo met 34 weken het kindje mooi gedraaid te zijn en waren alle opties weer open!! Met bijna 38 weken zwanger kwam ik  op maandag controle in de praktijk daar bleek dat mijn bloeddruk een beetje aan de hoge kant was en met het vele vocht wat ik vasthield werd het spannend..

Het advies luidde op de woensdag terug te komen voor extra controle..

Weer verloor ik alweer bijna de hoop op een thuisbevalling, maar ik had het hele weekend al wat slijm en bloed verloren en ook voelde ik behoorlijke oefenweeën, dus wie weet….

Die maandagnacht om half 2 ’s nachts kon ik toch echt niet meer slapen  van de weeën. En om half 8 vond ik het maar eens tijd om te gaan bellen. Rond half 9 stond Martine op de stoep, maar helaas waren mijn weeën helemaal gestopt. Wat een teleurstelling..

Maar ja niks aan te doen,dus ging Martine weer weg. Nog geen half uur later kwamen de weeen weer terug.. En rond 12 uur had ik Martine weer aan de telefoon. De weeen waren er wel en ze waren ook wel pittig maar ze duurde nog tekort. Dus nog even volhouden.. Rond 13.00 uur vond ik het wel heel erg pittig.. En weer hing ik aan de telefoon.. Martine was er om 13.30 en constateerde 7 cm ontsluiting.
Yes!!!

Gauw de spullen klaar gezet en kraamzorg gebeld. De droom van een thuisbevalling ging lukken!!
Om 15:15  na een kwartiertje persen werd ons 2e zoontje geboren: Tobi. Precies 2 weken te vroeg maar met 52 cm en 4140 gram was hij er helemaal klaar voor!!

Heerlijke ervaring om onder zulke goede en fijne begeleiding thuis in je vertrouwde omgeving zo’n mooi wonder mee te maken!!!

Super bedankt voor deze mooie en fijne thuisbevalling!!!

Martine Gerritsen vlak na de bevalling - Verloskundigen Amersfoort