Verloskundigen Amersfoort

Voorlichtingsavonden


Wanneer een vrouw goed voorbereid aan een bevalling begint, kan zij de onvoorspelbaarheid en de pijn die deze met zich mee brengt beter aan. Als zij snapt wat er gebeurt in haar lijf en waarom wat er gebeurt goed is, kan zij zich hier beter aan overgeven. Door zich beter te kunnen overgeven aan een bevalling, zal zij minder gespannen zijn en de pijn beter aankunnen.
Dit geldt ook voor het geven van borstvoeding. Weten wat je kunt verwachten, maakt de kans van slagen van borstvoeding geven groter.
Daarnaast wil je je misschien voorbereiden op het kraambed? Ook dit kan van meerwaarde zijn voor je verwachtingspatroon.

Je kunt je voorbereiden door het lezen van boeken of websites met informatie. Het doen van een zwangerschapscursus is hierop een goede aanvulling. Daarnaast is het goed om naar een voorlichtingsavond te gaan.

Onze eigen voorlichtingsavond over de bevalling en het kraambed
  • Wij organiseren maandelijks een informatieavond over de bevalling voor al onze zwangeren en partners tussen de 28 en 32 weken. Vooral koppels die in verwachting zijn van hun eerste kindje nodigen we van harte uit, maar natuurlijk ben je ook welkom als je al eerder bevallen bent.
    De avond is bedoeld als voorbereiding op de bevalling. Als je weet wat je ongeveer kan verwachten, zie je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet.Onderwerpen die behandeld worden zijn: voorbereiding voor de bevalling; start van de bevalling; ontsluiting; pijnstilling; uitdrijving en na de bevalling. Daarnaast is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.
  • Omdat we de informatieavond helaas niet kunnen organiseren de komende weken vanwege Corona, laten we Angelique digitaal bij jullie komen!
    Met onderstaande filmpjes bespreekt zij met jullie de onderwerpen die ze tijdens de informatieavond behandelt.
    Je kunt er ook voor kiezen het filmpje van de presentatie te kijken, en daarbij te luisteren naar wat zij daarbij vertelt.

 

Presentatie

Start bevalling

Gebroken vliezen

Voorweeën

De latente fase

De functie van pijn

Uitdrijving

Houdingen

Voorlichtingsavond over bevallen in het ziekenhuis – door het MMC

Verschillende voorlichtingsavonden over Borstvoeding
Voorlichtingsavond over Dunstan babytaal