Voorlichtingsavonden

Wanneer een vrouw goed voorbereid aan een bevalling begint, kan zij de onvoorspelbaarheid en de pijn die deze met zich mee brengt beter aan. Als zij snapt wat er gebeurt in haar lijf en waarom wat er gebeurt goed is, kan zij zich hier beter aan overgeven. Door zich beter te kunnen overgeven aan een bevalling, zal zij minder gespannen zijn en de pijn beter aankunnen.
Dit geldt ook voor het geven van borstvoeding. Weten wat je kunt verwachten, maakt de kans van slagen van borstvoeding geven groter.
Daarnaast wil je je misschien voorbereiden op het kraambed? Ook dit kan van meerwaarde zijn voor je verwachtingspatroon.

Je kunt je voorbereiden door het lezen van boeken of websites met informatie. Het doen van een zwangerschapscursus is hierop een goede aanvulling. Daarnaast is het goed om naar een voorlichtingsavond te gaan.

 • Wij organiseren maandelijks een informatieavond over de bevalling voor al onze zwangeren en partners tussen de 28 en 32 weken. Vooral koppels die in verwachting zijn van hun eerste kindje nodigen we van harte uit, maar natuurlijk ben je ook welkom als je al eerder bevallen bent. De avond is bedoeld als voorbereiding op de bevalling. Als je weet wat je ongeveer kan verwachten, zie je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet. Onderwerpen die behandeld worden zijn: voorbereiding voor de bevalling; start van de bevalling; ontsluiting; pijnstilling; uitdrijving en na de bevalling. Daarnaast is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.
 • Het zal plaatsvinden  in 2023 op de volgende data:

  8 maart
  19 april
  7 juni
  18 juli
  22 augustus
  11 oktober
  22 november
  20 december
  De avond begint om 18:15u met inloop en start 18:30u
  Het duurt ongeveer tot 20:oou afhankelijk van de hoeveelheid vragen.
  Aanmelden kan bij de assistentes. (De avond zal doorgaan bij minimaal 8 personen. Bij te veel aanmeldingen zal je gevraagd worden op een ander moment aan te sluiten.)

Digitaal vragenuurtje

Vanaf eind september 2021 is er regelmatig een vragenuurtje.

Heb je de filmpjes van de voorlichtingsavond  bekeken en heb je vragen, dan kan je deze stellen tijdens een digitaal vragenuurtje.

Wil je deelnemen aan het vragenuurtje, meld je dan aan bij de assistentes.

Op de volgende data zijn er vragenuurtjes, deze zullen om 12:30 plaatsvinden

27 oktober 2021

10 november 2021

24 november 2021

8 december 2021

22 december 2021

Contact

zwangerschap

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Martine vertrekt

Martine vertrekt per 1 april Lieve allemaal, Vrouwen, partners, collega’s, Ik ga stoppen met mijn werk als verloskundige. Een hele …

Voorlichtingsavond

Voorlichtingsavond Wij organiseren maandelijks een informatieavond over de bevalling voor al onze zwangeren en partners tussen de 28 en 32 …

PREM

PREM Landelijk is afgesproken dat organisaties die geboortezorg leveren, ervaring van cliënten meten. Alle  geboortezorg-organisaties gebruiken hiervoor dezelfde vragenlijst, namelijk …