Voorlichtingsavonden

Wanneer een vrouw goed voorbereid aan een bevalling begint, kan zij de onvoorspelbaarheid en de pijn die deze met zich mee brengt beter aan. Als zij snapt wat er gebeurt in haar lijf en waarom wat er gebeurt goed is, kan zij zich hier beter aan overgeven. Door zich beter te kunnen overgeven aan een bevalling, zal zij minder gespannen zijn en de pijn beter aankunnen.
Dit geldt ook voor het geven van borstvoeding. Weten wat je kunt verwachten, maakt de kans van slagen van borstvoeding geven groter.
Daarnaast wil je je misschien voorbereiden op het kraambed? Ook dit kan van meerwaarde zijn voor je verwachtingspatroon.

Je kunt je voorbereiden door het lezen van boeken of websites met informatie. Het doen van een zwangerschapscursus is hierop een goede aanvulling. Daarnaast is het goed om naar een voorlichtingsavond te gaan.

Wij organiseren maandelijks een informatieavond over de bevalling voor al onze zwangeren en partners tussen de 28 en 32 weken. Vooral koppels die in verwachting zijn van hun eerste kindje nodigen we van harte uit, maar natuurlijk ben je ook welkom als je al eerder bevallen bent. De avond is bedoeld als voorbereiding op de bevalling. Als je weet wat je ongeveer kan verwachten, zie je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet. Onderwerpen die behandeld worden zijn: voorbereiding voor de bevalling; start van de bevalling; ontsluiting; pijnstilling; uitdrijving en na de bevalling. Daarnaast is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het zal plaatsvinden  in 2024 op de volgende data:

10 januari, verdere data volgen later

De avond begint om 18:15u met inloop en start 18:30u. Het duurt ongeveer tot 20:oou afhankelijk van de hoeveelheid vragen.

Aanmelden kan bij de assistentes. (De avond zal doorgaan bij minimaal 8 personen. Bij te veel aanmeldingen zal je gevraagd worden op een ander moment aan te sluiten.)

Digitaal vragenuurtje

Vanaf eind september 2021 is er regelmatig een vragenuurtje.

Heb je de filmpjes van de voorlichtingsavond  bekeken en heb je vragen, dan kan je deze stellen tijdens een digitaal vragenuurtje.

Wil je deelnemen aan het vragenuurtje, meld je dan aan bij de assistentes.

Op de volgende data zijn er vragenuurtjes, deze zullen om 12:30 plaatsvinden

27 oktober 2021

10 november 2021

24 november 2021

8 december 2021

22 december 2021

Contact

zwangerschap

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden Vanaf vandaag 18 maart tot vrijdag 22 maart is de Laan naar Emiclaer afgesloten ivm wegwerkzaamheden. De praktijk is …

Ramadan

Ramadan Ramadan is de belangrijkste maand in de islamitische kalender. Vasten tussen zonsopgang en zonsondergang is voorgeschreven voor iedere gezonde …

Dienstdoende verloskundige 8 maart

Dienstdoende verloskundige 8 maart In verband met een uitje van ons gehele team. Zal verloskundige Annemarie van verloskundigenpraktijk Pala voor …