Mijn eerste bevalling


Ongeveer drie maanden na mijn miskraam werd ik zwanger van onze dochter. Ik was best onzeker over hoe het nu zou gaan en maakte mij best wel zorgen vooral in het begin. Daar gingen de verloskundigen heel goed mee om. Ik kon zelfs een keer voor een extra echo komen toen ik mijn enorme zorgen uitsprak. Dat maakt dat je het gevoel hebt dat je serieus genomen wordt en dat is heel belangrijk in deze spannende periode! Gelukkig was het helemaal niet nodig om mij zorgen te maken en alles ging super in mijn zwangerschap! Niet misselijk, geen lichamelijke klachten, gewoon super!
Aan het einde van de zwangerschap werd ik ongeduldig en wilde we zo graag onze dochter in onze armen sluiten! Nou ik hoefde niet meer lang te wachten….

ongeveer een week voor de uitgerekende datum voelde ik rond 23:00 uur wat vage weeïge klachten in mijn rug die toch wel regelmatig kwamen….dit was niet het gevoel wat ik had verwacht omdat ik dacht dat het veeeel pijnlijker zou zijn. Toch rond 02:00 uur maar gebeld en kreeg ik Liesbeth aan de telefoon. Die was druk met een bevalling maar tussen 03:00 en 04:00 komen. Ondertussen braken mijn vliezen.

( HET WAS DUS TOCH ECHT BEGONNEN…WAUW!! )  Maar ik zag dat ons meisje in het vruchtwater had gepoept en dus belde we Liesbeth weer om dit door te geven. Ze was op dat moment net klaar met de andere bevalling en kwam meteen onze kant op. Eenmaal bij ons aangekomen zei Liesbeth nog ‘zo jij bent nog vrolijk” hahaha, nou zo voelde het ook nog! Het bleek dat ik een vingertop ontsluiting had toen. We zijn toen omdat ons meisje in het vruchtwater had gepoept om medische indicatie naar het ziekenhuis gegaan. Ik vond het niet erg want we wilde toch al graag in het ziekenhuis bevallen. Eenmaal in het ziekenhuis ongeveer 03: 00  / 03:30 uur had ik 2 cm ontsluiting. Maar de rugweeen waren na het verliezen van mijn vruchtwater steeds heviger geworden. Zo hevig dat ik toch vroeg om pijnbestrijding. Deze kreeg ik doormiddel van een infuus welke rond 05:15 in mijn hand werd gezet. Het moest nog wel aangesloten worden maar eerst nog ff de ontsluiting meten……8 CM INMIDDELS….DAT GING SNEL! Nog geen 5 minuten later kreeg ik persdrang en ja hoor ik kon gaan persen 05:45 uur. EEN HALF UURTJE LATER IS ONZE DOCHTER AYLA GEZOND TER WERELD GEKOMEN!! Dit nog voordat de pijnbestrijding aangesloten was! Van 2 naar 10 cm ontsluiting in amper 3 uur, dat waren heftige weeën, maar aan de andere kant was het ook zo weer voorbij! Dit hadden we niet zien aankomen maar we hebben het nog uitvoerig besproken met de verloskundigen die in de kraamtijd voor controle komen. Het gaat bij iedereen anders maar ook de deskundigheid en de ervaring van de verloskundigen hadden het mogelijk gemaakt om gewoon thuis te bevallen. Waarschijnlijk haal ik de volgende keer het ziekenhuis niet eens hihihih

Beste medewerkers bedankt voor jullie steun en betrokkenheid tijdens mijn zwangerschap, bevalling en daarna.

Gr,
Linda de Graaf