Verloskundigen Amersfoort

Nazorg


Aan het einde van de kraamweek, ongeveer 1 week na je bevalling, zijn wij voor de laatste keer bij je op huisbezoek. Ook de kraamverzorgster komt na 8 dagen, wanneer er geen bijzonderheden zijn, voor het laatst.

Wanneer je kindje ongeveer 2 weken oud is komt de wijkverpleegkundige langs voor een huisbezoek. Daarna ga je regelmatig met je kindje naar het consultatiebureau toe voor controles.

Voor al je vragen m.b.t. zwangerschap, bevalling, kraamtijd en/ of borstvoeding mag je ons de komende tijd nog gerust bellen. Als wij je vraag niet kunnen beantwoorden kunnen wij je indien nodig doorverwijzen.

Nacontrole

Ongeveer 6 weken na je bevalling kom je, als je dat zelf prettig vindt, nog een keer op de praktijk voor nacontrole. Voor deze controle mag je zelf een afspraak maken. Geef eventueel aan bij welke verloskundige je graag zou willen komen. Wanneer je specifieke vragen en/of klachten hebt over de bevalling adviseren wij je de afspraak te plannen bij de verloskundige die jouw bevalling heeft begeleid.

Tijdens de nacontrole bespreken we of je herstel op een normale manier verloopt. Tevens zijn we ook benieuwd om van je te horen hoe je op de periode van zwangerschap en bevalling terugkijkt. Zo nodig controleren we je bloeddruk, ijzergehalte en bekijken we of je eventuele hechtingen goed genezen zijn. Tips en adviezen m.b.t. anticonceptie, bekkenbodemoefeningen en een eventuele volgende zwangerschap komen ter sprake.

Stichting Baby Hope

Gooi je ongebruikte kraammaterialen niet weg, je kunt hier Stichting Baby Hope heel blij mee maken. Zij zamelen kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s gezond en wel vast kunnen houden! Lees voor meer informatie op de website van Stichting Baby Hope.