Kinderwens


De keuze is gemaakt: er mag een baby komen! Een kinderwens brengt een spannende periode met zich mee. Veelal ook een periode met veel vragen en onzekerheden. Zal het snel lukken? Moeten we ergens rekening mee houden?
De periode voorafgaande aan een zwangerschap noemen wij preconceptie. Preconceptie staat voor de periode tussen het overwegen en daadwerkelijk zwanger worden.

Door onderzoek is duidelijk geworden hoe belangrijk de eerste periode van de zwangerschap is. Veel problemen tijdens de zwangerschap en mogelijk later in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.
Door een gezonde leefstijl en de juiste adviezen kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en hiermee de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en je kindje positief beïnvloeden!

Kinderwensspreekuur

Op het kinderwensspreekuur kunnen wij je informatie en voorlichting geven over de diverse onderwerpen m.b.t. zwangerschap. Door je gezondheid, leefstijl en bijvoorbeeld werkomstandigheden onder de loep te nemen kunnen we jullie gerichte adviezen geven.

De kosten voor een consult op het kinderwens spreekuur worden sinds 2017 vergoed door alle verzekeraars. Als je wil, kan het consult gecombineerd worden met het verwijderen van een spiraal.

Zwangerwijzer

De zwangerwijzer kan jullie helpen bij de voorbereiding op een zwangerschap.
Zwangerwijzer is een vragenlijst die jij en je partner kunnen invullen, om zo mogelijke risicofactoren voor jezelf of jullie toekomstige kindje in te schatten.

Foliumzuur

Bij kinderwens en voorbereiding op een zwangerschap hoort ook het gebruik van foliumzuur.
Foliumzuur vermindert de kans op een kind met een open rug of open schedel.
Gebruik foliumzuur vanaf 4 weken voor de zwangerschap tot en met 8 weken na de bevruchting (dit is de 10e zwangerschapsweek). Dosering: 0,4 of 0,5 milligram.
Vrouwen met een verhoogd risico op een kind met een open ruggetje wordt een verhoogde dosering van 5 milligram foliumzuur geadviseerd. Voor deze tabletten is een recept nodig. Ga hiervoor naar je huisarts.
Meer over foliumzuur kun je lezen op de website: www.slikeerstfoliumzuur.nl.

Contact

Kinderwens

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Geboortemarkt

Geboortemarkt Alweer 2 jaar geleden hebben wij, Verloskundigen Amersfoort, onze prachtige nieuwe locatie op winkelcentrum Emiclaer geopend. Al was de …

Verloskundige in opleiding Christa

Verloskundige in opleiding Christa Vanaf 6 mei komt Christa bij ons stage lopen. Hierbij stelt zij zichzelf voor. ” Hoi …

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden Vanaf vandaag 18 maart tot vrijdag 22 maart is de Laan naar Emiclaer afgesloten ivm wegwerkzaamheden. De praktijk is …