Kwaliteit


Kwaliteit verdient de hoogste aandacht binnen onze verloskundigenpraktijk. Als zwangere verdien je de beste zorg.
Alle verloskundigen van de Verloskundigen Amersfoort zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.
Wij zorgen dat onze kennis up to date blijft door regelmatig deel te nemen aan nascholingen, cursussen en opleidingen.

Specialisatie

Als verloskundige zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden en controleren van een normale zwangerschap, bevalling en kraambed.
Je komt bij ons om vast te stellen of je zwangerschap zich gezond en normaal ontwikkelt. Bij complicaties zullen wij overleggen of je verwijzen naar een gynaecoloog.
Wanneer wij vinden of vermoeden dat je zwangerschap afwijkend verloopt, zullen wij dit met je bespreken. Door problemen zo vroeg mogelijk in de zwangerschap op te sporen, worden er voor zowel moeder als kind betere resultaten bereikt.
Het bewaken van een normaal verlopende zwangerschap is een samenwerking tussen jou, als zwangere, haar partner en ons, als verloskundigen. Samen zijn we alert en samen leveren we een bijdrage aan het opsporen van afwijkingen.
Wanneer je zelf het gevoel hebt dat het niet goed gaat, of je duidelijke klachten ervaart, is het belangrijk om dit altijd met ons te bespreken.

Beroepsgeheim

Als verloskundigen hebben wij, net als bijvoorbeeld de huisarts, een beroepsgeheim. Alles wat op het spreekuur, tijdens de bevalling of kraamvisites wordt besproken blijft geheim.

De gynaecoloog

Een gynaecoloog is gespecialiseerd in het verloop van een gecompliceerde of risicovolle zwangerschap. De gynaecoloog heeft extra kennis en meer mogelijkheden tot onderzoek, ten opzichte van de verloskundige. Wanneer er voorafgaande aan je zwangerschap, tijdens je zwangerschap of tijdens de bevalling een verhoogd risico of complicatie ontstaat ben je bij de gynaecoloog dus op de juiste plaats.

KNOV kwaliteitskenmerk - Verloskundigen Amersfoort

Contact

Over ons

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Geboortecentrum Amersfoort

Geboortecentrum Amersfoort Morgen 4 december vanaf 6u ’s ochtends is het zover. Dan kan je voor je poliklinische bevalling terecht …

1e jaar stagiaire

1e jaar stagiaire In de week van 9 oktober zal Christa bij ons in de praktijk komen stagelopen. Hierbij stelt …

Vakantie Gerda

Telefonische bereikbaarheid praktijk Omdat Gerda met welverdiende vakantie is, is onze bereikbaarheid de aankomende weken anders dan je van ons …