Centering Pregnancy


Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.

centering-logo-1

Er zijn bij ons in de praktijk 2 verschillende vormen van zwangerschapscontroles. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor korte controles (10- 15 min ongeveer 12x) of mee te doen aan Centering Pregnancy (9 groepscontroles van 2 uur). Je kunt zelf kiezen wat bij jou/jullie past.

Centering Pregnancy

De groepscontroles starten na je individuele intake, de eerste bijeenkomst zal rond de 15 weken zijn.
De controles vinden dan tot 36 weken zwangerschap in een vaste groep, op een vast tijdstip, met een vaste verloskundige plaats. En duren twee uur. (De controles met echos, die medisch noodzakelijk zijn, worden op een ander moment gepland)
In deze twee uur komen er naast de vragen die er spelen, verschillende onderwerpen aan bod. De zwangerschapscontroles vinden op een meer informele manier plaats, waarbij groepsdiscussies, voorlichting en interactieve leermethoden worden gebruikt. Door het samen zijn in een groep, is er ruimte voor veel informatie en delen van ervaringen.
Ook als je extra zorg nodig hebt, kun je daarnaast nog blijven meedoen aan de bijeenkomsten in de groep.

De bijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten wordt er begonnen met de medische controles. Je meet zelf je bloeddruk en gewicht, en houdt deze zelf bij in je zwangerschapsboek. Afgeschermd van de groep vind het uitwendig onderzoek van je buik en het luisteren met de doptone plaats door de verloskundige.
Vervolgens wordt er verder gegaan in groepsverband, waarbij er op een creatieve manier onderwerpen die bij de fase van je zwangerschap passen, worden besproken.

Je partner is natuurlijk ook welkom. Minstens 1 groepsbijeenkomst is samen met alle partners. Bij de eerste bijeenkomst zal met de hele groep besproken en besloten worden hoe dit in de andere bijeenkomsten zal zijn. De partners zijn in ieder geval welkom in het 1e half uur, als de controles plaatsvinden en er naar het hartje zal worden geluisterd.

Waarom meedoen?

Uit onderzoek blijkt dat zwangeren zich met Centering Pregnancy beter geïnformeerd voelen en met meer vertrouwen hun bevalling tegemoet zien.
Er is meer tijd en ruimte voor vragen en op dieper op onderwerpen te kunnen ingaan, dan bij de individuele zwangerschapscontroles.
Omdat alle data van te voren worden vastgelegd, vallen deze goed te plannen.

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
We geven je graag antwoord op al je vragen en horen graag wanneer je wil deelnemen.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website van Centering Healthcare of samen weet je meer.nl.

Ervaringen van onze clienten

Ik was wat sceptisch toen mij werd gevraagd of ik mee wilde doen met de center pregnancy. Ik dacht niet de behoefte te hebben aan een samenzijn met andere zwangere vrouwen, maar voordat ik het af kon slaan had mijn vriend al gezegd dat ik zou komen. Lees verder

Contact

zwangerschap

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden Vanaf vandaag 18 maart tot vrijdag 22 maart is de Laan naar Emiclaer afgesloten ivm wegwerkzaamheden. De praktijk is …

Ramadan

Ramadan Ramadan is de belangrijkste maand in de islamitische kalender. Vasten tussen zonsopgang en zonsondergang is voorgeschreven voor iedere gezonde …

Dienstdoende verloskundige 8 maart

Dienstdoende verloskundige 8 maart In verband met een uitje van ons gehele team. Zal verloskundige Annemarie van verloskundigenpraktijk Pala voor …