Echo


Wat is echoscopie

Echoscopie is een techniek waarbij met geluidsgolven een afbeelding gemaakt kan worden van inwendige organen. In de zwangerschap wordt er met behulp van echoscopie gekeken naar het kindje in je buik. Er zijn twee manieren om in de zwangerschap een echo te maken; inwendig en uitwendig. Beide methodes zijn (meestal) niet pijnlijk en brengen geen schade met zich mee voor de zwangerschap.

Echoscopie bij Verloskundigen Amersfoort

Wij maken zelf echo’s in de zwangerschap. De verloskundigen die deze echo’s maken zijn naast verloskundige ook echoscopiste. Ze zijn speciaal opgeleid om deze onderzoeken te mogen uitvoeren. Iris en Karin zijn naast verloskundige basis echoscopiste. Angélique en Annewil zijn naast verloskundige ook basis en SEO echoscopiste.

Bij ons op de praktijk kunnen jullie zelf de echo op een groot scherm volgen. De uitslag en bevindingen van het onderzoek krijgen jullie direct te horen van de echoscopiste. Bij de termijnecho en 20-weken echo zullen jullie een foto meekrijgen van jullie kindje. Neem liever geen jonge kinderen mee. Dit voorkomt onrust voor ons en voor jullie zelf!

Afwijkende situatie

Een echo is een momentopname en geeft slechts een algemeen beeld van de baby. Dit betekent dat grote afwijkingen van de baby meestal wel gezien worden, maar niet alle afwijkingen ook zichtbaar zijn. Na het uitvoeren van een echoscopie kan nooit worden gezegd dat je een gezond kindje zult krijgen.Wanneer er onverhoopt enkele afwijkingen worden gevonden, of als er twijfel bestaat, wordt dit met je besproken.

De ervaring leert dat de meeste zwangeren zoveel mogelijk informatie willen over de gezondheid en mogelijke afwijkingen van hun toekomstige kindje. Willen jullie niet geïnformeerd worden bij (vermoedens op) afwijkende bevindingen, meld dit dan vóór het onderzoek. De echoscopiste zal hier rekening mee houden.

Contact

De echokamer

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Geboortecentrum Amersfoort

Geboortecentrum Amersfoort Morgen 4 december vanaf 6u ’s ochtends is het zover. Dan kan je voor je poliklinische bevalling terecht …

1e jaar stagiaire

1e jaar stagiaire In de week van 9 oktober zal Christa bij ons in de praktijk komen stagelopen. Hierbij stelt …

Vakantie Gerda

Telefonische bereikbaarheid praktijk Omdat Gerda met welverdiende vakantie is, is onze bereikbaarheid de aankomende weken anders dan je van ons …