Beoordeel onze praktijk


Wij doen actief mee met Zorgkaart Nederland.
Zorgkaart Nederland is een instrument om een compleet en onafhankelijk overzicht te krijgen van zorgaanbieders in Nederland.
Het overzicht wordt verkregen door cliënten die schrijven over hun zorgverlener. Deze zorgverlener kan hier op reageren maar geen wijzigingen in aanbrengen, waardoor er een zo objectief mogelijk overzicht ontstaat.

Vind je het leuk om hier onderdeel van te zijn? We stellen het op prijs als je ons wilt beoordelen.

ZorgkaartNederland

Bevallingsverhalen


Het krachtigste middel om toekomstige ouders te kunnen informeren en voor te bereiden blijven de ervaringsverhalen van andere ouders. Wil je jullie ervaring delen? Stuur dan jouw verhaal naar info@verloskundigenamersfoort.nl en in overleg plaatsen we deze dan op onze website. Mooie foto’s zijn ook altijd erg welkom!

Mijn ervaring met een geplande keizersnede

Mijn ervaring met een geplande keizersnede Graag deel ik mijn ervaring over wat voor mogelijkheden er zijn om toch zelf de regie te nemen tijdens een geplande keizersnede. Mijn zwangerschap was namelijk door een afwijking in mijn baarmoeder medisch en mijn kindje lag in stuit. Hierdoor zou een natuurlijke bevalling erg moeilijk zijn. Via een geplande keizersnede je kindje op de wereld brengen is heel anders dan een natuurlijke bevalling. Ik moest bij mijzelf een knop omzetten omdat ik niet de ervaring zou hebben van weeën, persen en alles wat bij een natuurlijke bevalling hoort. Het gevoel van niet een “echte” moeder zijn omdat ik mijn kindje niet op de natuurlijk manier geboren kon laten worden, speelde ook mee. In …

Mijn bevalling

Mijn bevalling Op voorhand heb ik best wat spanning gehad over de omstandigheden waaronder ik zou gaan bevallen. Omdat ik bij mijn oudste dochter uiteindelijk naar het ziekenhuis moest vanwege meconiumhoudend vruchtwater en ik de ziekenhuisomgeving en de communicatie daar als heel onprettig had ervaren was ik bang om weer medisch te worden. Ik had daarom van tevoren veel gelezen over de keuzes die je als zwangere/bevallende vrouw kunt maken, zodat ik als ik tóch in het ziekenhuis terecht zou komen ik zo min mogelijk na zou hoeven denken over eventuele interventies en ook mijn man Joeri goed zou weten wat voor mij belangrijk is. Mijn ideale bevalling zou dan ook thuis zijn met zoveel mogelijk rust en de mogelijkheid …

Een natuurlijke thuisbevalling, van voorwee tot nawee binnen 2,5 uur.

“Een natuurlijke thuisbevalling, van voorwee tot nawee binnen 2,5 uur.” Het was 19 november 2020. Inmiddels was ik precies 41 weken van ons eerste kindje. De gehele zwangerschap verliep gelukkig zonder enige complicaties en mijn man Louis en ik wilden daarom gaan voor een thuisbevalling i.v.m. de covid-19. Een echt geboorteplan hadden wij niet en pijnstilling zou ik op het moment zelf wel beslissen, liever niks als dat niet nodig zou zijn. Om 01:00 uur werd ik wakker. Voorweeën had ik al een tijdje en de afgelopen weken werd ik er ‘s nachts door gewekt. Zoals altijd liep ik even een rondje boven en ging naar het toilet. Louis maakte ik niet wakker want dit voelde weer als een vals …

4 juni 2020: jouw laatste dag in mijn buik

Florine van den Adel Oeps, terwijl ik dit schrijf moet ik heel stiekem toch wel een traantje wegpinken. Want wat is het gezellig om jouw getrappel en gehik te voelen en je nog even helemaal ‘voor mezelf’ te hebben, veilig in mijn buik. Maar vanochtend om een uur of 4 voelde ik dat de voorweeën van de afgelopen dagen in het ‘echte werk’ waren overgegaan… toen ik de slijmprop verloor, wist ik dat jouw komst niet meer lang ging duren! Rond 10 uur was Martine er met stagiaire Guusje, die inderdaad constateerde dat mijn baarmoedermond al een stuk korter en soepeler aan het worden was en ik 1 cm ontsluiting had. ’s Middags ben ik lekker op bed gaan liggen, …

Thuis!

Vrijdag 22-02; ik drink nog een koffie bij een brasserie met een mede bijna-moeder van de pufcursus en we kletsen veel over hoe het allemaal zou gaan en hoe het allemaal zou zijn. Zowel de bevalling als het hebben van een baby is nieuw voor mij…

CP succes

Inmiddels zijn we zo’n 9 maanden verder en nog altijd hebben de meiden van de eerste CP club van Angelique contact met elkaar. Eens in de zoveel tijd komen we met onze, steeds groter wordende, baby’s bij elkaar en kletsen we bij en wisselen we ervaringen uit. Super leuk om elkaar en de kleintjes dan weer te zien. Blij dat ik toen aan CP heb meegedaan!

CP!

‘Jullie zien eruit als ervaren moeders en dat zijn jullie natuurlijk ook’, zei Iris bij de laatste CP-bijeenkomst. En ja, nu voelt dat inmiddels inderdaad zo! Maar hoe anders was dat aan het begin van de zwangerschap.

Thuis!

Tegelijk met twee vriendinnen was ik begin januari uitgerekend. Waar zij heel stellig waren over een ziekenhuis bevalling, wilden mijn vriend en ik juist heel graag thuis bevallen. Lekker in je eigen omgeving, en gelijk thuis als je kleintje er eenmaal is. Natuurlijk heb je dan een risico om alsnog naar het ziekenhuis te moeten, maar zo dacht ik, dat is dan altijd in een vroeg stadium, dus dat is prima te doen.

Ondanks medische indicatie tóch thuis bevallen

Tijdens de nacontrole van ons eerste zoontje was ons al verteld dat we bij een volgende bevalling in het ziekenhuis moesten bevallen. Deze bevalling was ik namelijk met 38w6d thuis begonnen met gebroken vliezen maar bleken vervolgens – na twee uur heftige ontsluitingsweeën – de persweeën weg te ebben.

Op eigen kracht

Mama. Dat is het enige dat ik wilde worden als ik later groot was, moeder. Al een jaar of 3 waren we inmiddels mèt hulp serieus bezig toen ik via IVF zwanger werd.

Bed in de woonkamer

Voor de bevalling van onze tweede stonden dit keer de seinen op groen om thuis te bevallen. Dit in tegenstelling tot de bevalling van onze eerste waarbij ik op medische indicatie in het ziekenhuis ben bevallen. Dat was destijds een goede ervaring, maar toch, een thuisbevalling leek mij heerlijk, zo lekker vertrouwd en puur in je eigen omgeving.

De derde keer en dan toch weer anders

Na twee fijne thuisbevallingen, de eerste onder begeleiding van Annewil en de tweede onder begeleiding van Diny en Karin, had ik een aardig plaatje in mijn hoofd gecreëerd over hoe deze derde bevalling ongeveer zou moeten gaan. Toch liep alles anders.

Er doorheen gesleept

Onze tweede dochter was uitgerekend op 8 juni 2015. Op 15 juni ben ik aan het eind van de middag gestript en thuisgekomen voelde ik al dat er iets in gang was gezet. Hele nacht wat harde buiken, niet heftig maar kon er toch niet echt van slapen. Tegen de ochtend werd het ineens serieus,

Sneller dan verwacht

Het was zondag 12 juli 2015. Ik werd rond 03:00 uur wakker. Ik besefte dat ik gedroomd had en in mijn droom had ik buikpijn. Terwijl ik hierover aan het nadenken was voelde ik weer zo’n golf van ongemak door mijn buik heen gaan. Dit gevoel komt me bekend voor! Ik bleef rustig liggen en wachtte wat er komen zou gaan.

De rust bewaren

Op 31 januari 2015 waren wij uitgerekend van onze tweede kindje. Hele andere zwangerschap als de eerste keer meer kwaaltjes en met 31 weken kwam ik thuis te zitten ivm bekkeninstabiliteit. In eerste instantie wilde we in het ziekenhuis bevallen ivm onze oudste dochter. Eén ding stond voorop voor haar de rust bewaren..

No Way

Bij mijn eerste zwangerschap moest ik in het ziekenhuis bevallen omdat er meer dan 24 uur zat tussen het moment van vruchtwaterverlies en de geboorte van onze dochter Isis. Achteraf viel het alles mee… een ziekenhuisbevalling, maar onze wens was destijds een thuisbevalling. Bij de tweede zwangerschap was er dan ook geen enkele twijfel, een thuisbevalling… daar gingen we voor. Gelukkig mocht dit ook zo zijn. ’s Middags begonnen de weeën, nadat ik die ochtend gestript was (na 41 weken en 2 dagen).

Contact

Kraambed

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Waarneemster Simone

Waarneemster Simone Vanaf heden zal Simone bij ons werken. Guusje gaat per december in Zeist werken.  Ook Anniek zal steeds …

Waarneemster Guusje

Waarneemster Guusje Lieve cliënten en partners, Ik ben Guusje Poolman Simons en ik kom de komende maand hier werken/invallen. Ik …

Rooster November

Rooster November Het rooster voor november is bekend, en vind je hier. Door de afwezigheid van Iris hebben wij in …

Verhaal delen?

Vind je het ook leuk om met jouw verhaal op onze website te staan? Mail dan naar: info@verloskundigenamersfoort.nl