Kraamzorg


Een kraamverzorgende biedt zorg en ondersteuning tijdens de bevalling en de eerste 8 dagen na de geboorte. Zij leert jullie je kindje verzorgen, helpt bij de voedingen, voert medische controles uit bij zowel moeder als kind en ondersteunt het gezin in het huishouden.

Samenwerking

Wij werken als verloskundigen nauw samen met de kraamverzorgende. Wij zullen jullie gedurende de kraamtijd ongeveer 3 tot 4 keer thuis bezoeken. Wanneer er bijzonderheden of dringende vragen zijn, zal de kraamverzorgende ons bellen om te overleggen.

Bevalling

De kraamverzorgster assisteert ons tijdens de thuisbevalling. Daarnaast blijft zij na de bevalling wat langer om een goede start te kunnen maken met je pasgeboren kindje en het een en ander op te ruimen.

Wil je in het ziekenhuis bevallen, maar is er geen medische reden, dan beval je in het geboortecentrum. Het geboortecentrum heeft zelf kraamverzorgsters in dienst, die ons assisteren bij de bevalling.  Als je naar huis gaat, na de bevalling, neemt het kraambureau de zorg weer over.
Wanneer er tijdens je bevalling toch reden is om overgedragen te worden aan het ziekenhuis, zal de kraamverzorgster overdragen aan een verpleegkundige.

Zorgverzekering

Iedere kraamvrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg. Kraamzorg valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat iedere verzekering de basisuren kraamzorg vergoedt. Je hebt minimaal recht op 24 uur kraamzorg, te verdelen over 8 dagen. Het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebben wordt geïndiceerd volgens het Landelijke Indicatie Protocol (LIP). Het is goed om te weten dat er een kleine eigen bijdrage per uur van je wordt gevraagd. Neem eventueel contact op met je zorgverzekering wanneer je hier meer informatie over wilt.

Aanmelden

Wij adviseren je om je op tijd voor de 16e week  (het liefst nog eerder) aan te melden voor kraamzorg. Zodra je aangemeld bent heb je recht op hulp van een kraamverzorgster tijdens en na de bevalling.

Kraambureaus in deze regio:

Wil je graag een “bekend” persoon. Dan kan je kiezen voor een zelfstandig werkende kraamverzorgster.  Zij maakt kennis met jullie in de zwangerschap en neemt maar beperkt cliënten aan, om zo de mogelijkheid te hebben om volledige kraamzorg te geven.

voor meer informatie over wat je moet regelen, bij Regelzaken tijdens de zwangerschap.

Contact

Kraambed

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ga naar Contactpagina →

Nieuws

Geboortemarkt

Geboortemarkt Alweer 2 jaar geleden hebben wij, Verloskundigen Amersfoort, onze prachtige nieuwe locatie op winkelcentrum Emiclaer geopend. Al was de …

Verloskundige in opleiding Christa

Verloskundige in opleiding Christa Vanaf 6 mei komt Christa bij ons stage lopen. Hierbij stelt zij zichzelf voor. ” Hoi …

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden Vanaf vandaag 18 maart tot vrijdag 22 maart is de Laan naar Emiclaer afgesloten ivm wegwerkzaamheden. De praktijk is …