Er doorheen gesleept


image1Onze tweede dochter was uitgerekend op 8 juni 2015. Op 15 juni ben ik aan het eind van de middag gestript en thuisgekomen voelde ik al dat er iets in gang was gezet. Hele nacht wat harde buiken, niet heftig maar kon er toch niet echt van slapen. Tegen de ochtend werd het ineens serieus, na een nacht van 3 kwartier slaap moest ik nu gaan beginnen terwijl ik eigenlijk alleen maar wilde slapen! Mijn eerste bevalling duurde in totaal 6,5 uur dus toen de heftigheid snel toenam hebben we Liesbeth gebeld.
Dochter Nina werd door famht, tikte op haar voetjes en wreef over haar ruggetje. Na een paar minuten (die voor ons als uren voelde) kwam ze bij en deed het al snel heel goedilie opgehaald.

Mijn vermoeidheid zat me tijdens de hele bevalling enorm in de weg! Ik kon niet volledig ‘ontspannen’, me mee laten nemen in wat mijn lijf van me vroeg. Dat lukte de eerste keer veel beter. Er was nu teveel ‘verzet’ en ik kreeg dat niet omgedraaid.
Mijn man Elmer, Liesbeth, stagiaire Mirjam en kraamverzorgster Jannie hebben me er echt doorheen gesleept! Ik vond het een hele klus deze keer. Blij toen ik mocht persen. 14 minuten later is dochter Rosa thuis geboren. Voor ons ontzettend schrikken toen ze helemaal slap op mijn buik werd gelegd.

Mirjam heeft de bevalling begeleid (wat ze echt ontzettend goed gedaan heeft!) onder toeziend oog van Liesbeth. Toen Rosa niet ademde kwam ze er direct bij en bleef rustig, blies in haar gezicht, tikte op haar voetjes en wreef over haar ruggetje. Na een paar minuten (die voor ons als uren voelde) kwam ze bij en deed het al snel heel goed!

image6Het was heel erg fijn dat Liesbeth en Mirjam er het grootste deel van de bevalling bij waren.
Ook vond ik het heel prettig dat kraamverzorgster Jannie er al was. Ze heeft kunnen ondersteunen en je hebt al een band met iemand als de kraamtijd begint.

De begeleiding van de zwangerschap vonden wij weer zeer prettig! De verloskundigen zijn allemaal stuk voor stuk betrokken en professioneel.
We hebben ons weer in goede handen gevoeld en gingen vol vertrouwen de bevalling in.
In de praktijk heerst een gemoedelijke sfeer waardoor we ons erg op ons gemak voelden.
We kijken met een fijn en goed gevoel terug op beide bevallingen!

Groetjes Romana Buning