Positieve ervaring


Mijn ervaring bij de Thijsseserre (verloskundigenpraktijk Amersfoort) is heel erg positief. Halverwege mijn zwangerschap zijn mijn vriend en ik verhuisd. We zijn toen overgegaan naar de Thijsseserre omdat dit meer in de buurt was. Op zich had ik een prima verloskundigenpraktijk, maar toen ik bij de Thijsseserre kwam merkte ik echt een enorm (positief) verschil. Niet alleen zijn wij heel erg tevreden over de verloskundigen, ook Gerda en Saskia (de praktijkassistentes) zijn heel erg begaan.

Toen ik met verlof ging heb ik het emotioneel gezien eventjes heel erg moeilijk gehad, ik vond het heel erg moeilijk om hier open over te zijn maar toen ik eenmaal de telefoon had gepakt hebben zowel Gerda als Angelique direct gehandeld en mij heel erg goed te woord gestaan en advies gegeven.
Als ik me niet goed voelde of ergens twijfels over had kon ik dit altijd bespreken of even langskomen (dit is gelukkig maar 1x nodig geweest). Er werd altijd de tijd genomen en geen enkele vraag was raar. Ik vond het erg fijn dat er echt naar me geluisterd werd en dat als ik later weer belde of langs kwam dat er oprecht gevraagd werd hoe het ging.

Toen ik 36 weken zwanger was zagen we op de liggingsecho dat onze kleine man dwars lag. Dat betekende dat hij gedraaid moest worden. Dit is in het ziekenhuis gebeurt. Toen wij na een paar dagen weer bij de verloskundige kwamen sprak ik mijn ‘angst’ uit dat hij weer teruggedraaid zou zijn. Liesbeth ging even luisteren, maar was ook niet 100% overtuigd. Zonder probleem konden we even naar boven om op de echo te kijken. Gelukkig lag hij nog goed! Heel erg fijn dat dit dubbel gecheckt werd!

Op de avond van de uitgerekende dag braken mijn vliezen, geheel onverwachts want ik had de hele dag nog niets “raars” gevoeld. We belden direct de dienstdoende verloskundige, Annewil. Ze vertelde dat het (bij een eerste) nog wel even kon duren en we zoveel mogelijk rust moesten proberen te pakken. Als de weeën regelmatig werden konden we weer bellen. Na een kwartier begonnen de weeën en na een uur realisseerde ik me dat ze al een uur lang om de 4 minuten waren. We twijfelden of ze wel “krachtig” genoeg waren (Wat is krachtig? Wat is heftig?). Uiteindelijk hebben we toch maar weer gebeld en Annewil zou na een uurtje even komen kijken. Een half uur later werd het echt wel heftig! De weeeën kwamen vlak achter elkaar en ik had ook al persdrang. Snel belde mijn vriend Annewil die op dat moment net op de fiets stapte. Nog geen 10 minuutjes later was ze er. Het was meteen duidelijk dat we niet meer naar het ziekenhuis toe konden (ik wilde in eerste instantie in het ziekenhuis bevallen). Ze ging haar spullen klaarzetten en na een kwartier ging ze me onderzoeken, nog een kwartiertje later mocht ik gaan persen en een half uur later was Mick er!

Voordat Annewil er was, was ik een beetje in paniek. De weeën waren erg heftig en ik had persdrang, ik ging er van uit dat ik te horen zou krijgen dat ik pas 2 cm ontsluiting had en dat het nog een aantal uur zou kunnen duren (ze zeggen immers dat je gemiddeld 1 cm per uur ontsluiting hebt). Ik voelde me wanhopig, want ik kon dit niet heel lang meer vol kon houden. Toen Annewil er was gaf ze aan dat ik mocht toegeven aan de persdrang, ze was heel erg rustig en legde uit wat er ging gebeuren, wat ik kon voelen etc. Annewil heeft ons met haar instructies (en haar hand, sorry volgens mij heb ik nog best hard geknepen) heel erg goed geleid. De bevalling was misschien af en toe wel pijnlijk, maar heel erg goed te doen omdat ik wist wat er van verwacht werd en wat ik moest doen. Op een gegeven moment zei ze dat met 1 of 2 weeën mijn kindje geboren zou worden, nou dat hoorde ik! Dat zou 1 wee worden! En ja hoor, 4 uur nadat mijn vliezen braken was daar onze mooie zoon, Mick!

Ik ben heel erg blij met de begeleiding en ondersteuning die wij van alle dames hebben gehad! Een zwangerschap en bevalling is een bijzondere, maar ook zeker een hele spannende tijd. Mede dankzij de Thijsseserre kijken wij terug op een hele goeie zwangerschap en als afsluiter een hele mooie en zeer voorspoedige bevalling!

Mick van Middelaar AZ

IMG_5434