Verloskundigen Amersfoort

Voorlichtingsavonden


Wanneer een vrouw goed voorbereid aan een bevalling begint, kan zij de onvoorspelbaarheid en de pijn die deze met zich mee brengt beter aan. Als zij snapt wat er gebeurt in haar lijf en waarom wat er gebeurt goed is, kan zij zich hier beter aan overgeven. Door zich beter te kunnen overgeven aan een bevalling, zal zij minder gespannen zijn en de pijn beter aankunnen.
Dit geldt ook voor het geven van borstvoeding. Weten wat je kunt verwachten, maakt de kans van slagen van borstvoeding geven groter.
Daarnaast wil je je misschien voorbereiden op het kraambed? Ook dit kan van meerwaarde zijn voor je verwachtingspatroon.

Je kunt je voorbereiden door het lezen van boeken of websites met informatie. Het doen van een zwangerschapscursus is hierop een goede aanvulling. Daarnaast is het goed om naar een voorlichtingsavond te gaan.

Onze eigen voorlichtingsavond over de bevalling en het kraambed
 • Wij organiseren maandelijks een informatieavond over de bevalling en de kraamweek voor al onze zwangeren en partners tussen de 28 en 32 weken. Vooral koppels die in verwachting zijn van hun eerste kindje nodigen we van harte uit, maar natuurlijk ben je ook welkom als je al eerder bevallen bent.
  De avond is bedoeld als voorbereiding op de bevalling. Als je weet wat je ongeveer kan verwachten, zie je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet.Onderwerpen die behandeld worden zijn: voorbereiding voor de bevalling; start van de bevalling; ontsluiting; pijnstilling; uitdrijving en na de bevalling; rol van de kraamzorg en babyvoeding. Daarnaast is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.
  De presentatie is in samenwerking met Kraamzorg Midden Nederland maar is natuurlijk ook toegankelijk voor wie niet bij deze kraamzorgorganisatie staat ingeschreven.
 • Locatie:  Zangvogelweg 75, 3815DB Amersfoort (Pand van Kraamzorg Midden Nederland).
  Tijd: 18.45u inloop met koffie/thee. Presentatie: 19.00-20:00h.
 • De eerst volgende data zijn:
  Donderdag 23 januari 2020
  Donderdag 5 maart 2020
  Dinsdag 14 april 2020
  Donderdag 26 mei 2020
  Dinsdag 9 juli 2020
  Donderdag 20 augustus 2020
 • Meld je aan bij een van onze assistentes!
Voorlichtingsavond over bevallen in het ziekenhuis – door het MMC

Verschillende voorlichtingsavonden over Borstvoeding
Voorlichtingsavond over Dunstan babytaal