Nieuws

Wij hebben een nieuwe naam!


Logo Verloskundigen AmersfoortOmdat wij per 1 mei twee lokaties hebben, hebben we een overkoepelende nieuwe naam: Verloskundigen Amersfoort.

Ook hebben wij, zoals je ziet, een nieuwe site.
Alles wat je gewend was, is hier nog steeds terug te vinden. En nog veel meer!
Kijk eens rond. De site is zowel op je laptop en PC als op je tablet en smartphone te lezen. We zijn er erg trots op!

 

Echoscopiste


Echoscopiste Rony NichtingRony Nichting komt begin mei voor ons werken. Ivm met het zwangerschapsverlof van Annewil zal zij een aantal echospreekuren gaan doen. We vinden het gezellig dat ze weer even terug is. Voor wie haar niet kent, stelt ze zich graag aan je voor:

Ik ben Rony Nichting. Een nieuw gezicht en toch weer niet!
Na 12 jaar als operatie assistent te hebben gewerkt ben ik in deze praktijk gestart als praktijkassistente. Deze periode is voor mij erg leuk en heel uitdagend geweest.

In 2008 kreeg ik de kans de echo opleiding te doen en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik werk nu in Utrecht maar voor waarneming kom ik graag terug op mijn ‘oude stek’! Tot september zal ik de echo spreekuren van Annewil overnemen.

Ik zal jullie graag ontmoeten om samen naar jullie kindje te kijken!

 

 

 

Waarneemster


Waarneemster Verloskundigen Amersfoort Iris HulshofBegin mei komt Iris Hulshof bij ons werken. Zij zal het zwangerschapsverlof van Annewil gaan invullen. We zijn ontzettend blij met haar komst. Ze stelt zich graag aan je voor:

Ik ben Iris Hulshof.
Sinds 2012 ben ik werkzaam als verloskundige en doe dit met veel plezier. Als waarneemster heb ik ondertussen bij veel verschillende praktijk gewerkt.

De komende periode kunnen jullie mij tegenkomen tijdens het spreekuur, bij de bevalling of bij de kraamvisites.
Ik hoop jullie gauw te ontmoeten!

 

 

 

 

Nieuwe locatie Orion


Vanaf 1 mei 2014 hebben wij een tweede spreekuur locatie. Elke donderdagochtend zullen wij spreekuur houden in huisartsenpraktijk / gezondheidscentrum Orion.

Verloskundigen Amersfoort Lokatie OrionIn Orion komen de huisartsen van voormalige praktijken Garietstraat en de Paladijnenweg te werken. Daarnaast kun je hier terecht voor verschilende andere zorgverleners, zoals een dietiste, psycholoog, fysiotherapeut en apotheek. Hier zullen wij als verloskundigen ook bij gaan horen.

Wij verheugen ons op deze nieuwe stap en vinden het leuk onderdeel te zijn van dit samenwerkingsproject.

Klik hier voor artikel Stad Amersfoort.

 

Nieuwe locatie Orion


De spreekkamer Verloskundigen Amersfoort KleinVanaf januari 2014 is er iedere maandag avondspreekuur!

Om alle zwangeren de gelegenheid te bieden om op een voor hen geschikt moment op controle te komen, kan je vanaf januari op maandagavond terecht.

Afspraken kun je maken via de assistenten: 033-4552045

 

 

 

 

NIPT in Nederland


Vanaf 1 april 2014 kunnen zwangeren vrouwen ook in Nederland de (Niet Invasieve Prenatale Test) NIPT doen.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft dat besloten, in reactie op een positief advies van de Gezondheidsraad.

De test wordt in eerste instantie voor twee jaar aangeboden. Daarna beslist Schippers op basis van een evaluatie over definitieve toelating van de test als structureel onderdeel van de screening tijdens zwangerschap.

Voorlopig is de test alleen beschikbaar voor zwangere vrouwen die op basis van de combinatietest een verhoogde kans hebben op een kind met trisomie 21 (downsyndroom), trisomie 18 (edwardssyndroom) of trisomie 13 (patausyndroom).

Ook vrouwen die 36 jaar of ouder zijn, moeten eerst de combinatietest laten afnemen. Vrouwen met een verhoogd risico vanwege een andere medische reden, bijvoorbeeld een eerder kind met downsyndroom, kunnen wel rechtstreeks in aanmerking komen voor vlokkentest of vruchtwaterpunctie of NIPT.

Het NIPT-consortium, waarin de UMC’s en beroepsorganisaties samenwerken, gaat de nieuwe test aanbieden in het kader van de TRIDENT studie.

Bron: nu.nlniptconsortium.nlrijksoverheid.nlgezondheidsraad.nl.

Meer weten? Klink voor de volledige nieuwsartikelen op de bovenstaande bronnen. Kijk voor meer informatie over de NIPT op meeroverNIPT.nl, een initiatief het het NIPT-consortium.
Daarnaast is de uitzendig van Nieuwsuur, waarin dit onderwerp op 16-12-2013 werd besproken, terug te zien op uitzendinggemist.nl.

Kijk ook voor meer informatie bij Prenatale screening.

 

Pensioen Diny Blanken


Diny op kraamvisiteDiny heeft 44 jaar als verloskundige in Amersfoort gewerkt maar mag nu gaan genieten van haar pensioen.

In de afgelopen jaren heeft ze veel zwangeren en partners begeleid in de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraambed.

Diny, we gaan je tomeloze energie, je deskundigheid, je kordaatheid en je eigenschappen als lieve collega missen.

Bedankt voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren!