Een vreemde ervaring


Op 5 maart om half 4 ’s middags braken mijn vliezen terwijl ik terugkwam van het doen van boodschappen. Een vreemde ervaring, want bij mijn eerste drie zwangerschappen werden mijn vliezen gebroken tijdens de bevalling. Omdat de verschillende verloskundigen hadden aangegeven dat ik op tijd moest bellen heb ik dat ook gedaan om 4 uur.

Toen kwam Liesbeth Bakker langs en die vertelde dat ik nu maximaal 24 uur thuis mocht blijven. Daarna zou ik voor de bevalling naar het ziekenhuis moeten.

Gelukkig begonnen om 9 uur de weeën op gang te komen. Liesbeth was er binnen het half uur en rond 10 uur was de kraamverzorgster er ook. Helaas ging het niet sneller met de weeën dus werd ik op mijn linkerzij gelegd en toen kwamen de weeën wel weer op gang.

Rond 12 uur is mijn man Liesbeth en de kraamverzorgster gaan halen die voor de rust beneden waren gaan zitten. En rond half 1 is onze zoon Huib geboren. Kortom blij dat ik thuis bevallen ben van een gezonde zoon. En mijn dank aan Liesbeth voor haar hulp bij de bevalling.