Verloskundigen Amersfoort

Geboortewensen


Je kunt je wensen voor de bevalling van te voren opschrijven. Dit wordt ook wel een ‘geboorteplan’ of een ‘bevalplan’ genoemd. Wij noemen het graag je ‘geboortewensen’ en hebben hier een hulpdocumentje voor gemaakt. Sommige vrouwen vinden het fijn om zich zo alvast voor te bereiden op de bevalling. Het is tegelijkertijd een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar.

Het is bedoeld om je verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en hoe je graag wilt dat er met je omgegaan wordt.

plaatje folder geboorteplanAls het goed is zal één van ons de geboorte begeleiden van jullie kind. Hoe dit zal verlopen is moeilijk te voorspellen. Het kan beginnen met weeën of met het breken van de vliezen.

Tijdens de 33 weken controle bespreken we wanneer je moet bellen bij de bevalling. Tijdens deze afspraak kunnen we ook je geboortewensen bespreken. We willen jullie dan wel vragen deze van te voren te mailen zodat we deze al doorgelezen hebben vóór de afspraak. Misschien zijn er medische of praktische bezwaren. We kijken dan samen met jullie naar alternatieven.

Natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen. Maar er kunnen altijd omstandigheden zijn waarop wij zullen uitleggen dat het nodig is om van het plan af te wijken.

Via de bevestigingsmail voor de betreffende afspraak kun je de link vinden naar onze eigen gemaakte opzet geboortewensen en deze invullen. Je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken, of het voorbeeld van de KNOV gebruiken.
Website van de KNOV: De verloskundige kun je dit Geboorteplan downloaden.